Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Radnica lopova u Zenici gađala košpicama: Na pljačkaškom pohodu uzeo preko tri hiljade maraka

Nemojte propustiti

Tridesetdvogodišnji Muhamed Kubat je u zeničkom Kantonalnom sudu osuđen na četiri i po godine zatvora zbog oružanih pljački tokom kojih je ukrao više od tri hiljade maraka.

Pljačke je, kako stoji u presudi, počinio u oktobru i novembru 2021. na području Zenice, a u jednom slučaju ostao je praznih ruku jer ga je radnica otjerala bacajući na njega vrećice s košpicama. Kubat je prvo razbojništvo počinio 27. oktobra prošle godine, kada je maskiran i naoružan nožem upao u jednu prodavnicu u Zenici i radnici B. E. prijeteći nožem rekao: “Daj pare, požuri”.

– Nož je zabadao u pult i govorio radnici da požuri. Kada mu je ona iz ladice izvadila novac i stavila na pult, naredio joj je da kovanice iz kutije stavi u kesu, što je ona i učinila i tako mu predala oko 1.000 KM. Razbojnik je prijeteći nožem tražio od radnice da mu preda sakriveni novac, pa kada je rekla da nema, on je otišao, navodi se u optužnici koju je protiv Kubata podiglo zeničko Tužilaštvo. U optužnici nadalje stoji da je ovaj Zeničanin dan poslije, 28. oktobra, upao u sportsku kladionicu maskiran i naoružan pištoljem od radnice J. A. uzeo 240 KM.

– Odmah po ulasku u radnju, Kubat je usmjerio pištolj prema radnici govoreći joj: “Pljačka, pare, daj pare”, nakon čega mu je ona u strahu dala kovertu sa 240 KM, te je pobjegao, stoji u optužnom aktu. Kubatu ni to razbojništvo nije bilo dovoljno, pa je odmah sutradan, 29. oktobra, upao u prodavnicu mješovite robe te od radnice D. M. prijeteći pištoljem oteo 1.783 KM.

Navodi se da je tom prilikom prijeteći pištoljem radnici rekao “Daj pazar”, na što mu je odgovorila da je već odnesen, pa je on tada zagalamio “daj pare”. Radnica mu je iz straha dala platnenu torbicu s novcem. Isto veče je pokušao da opljačka još jednu prodavnicu, ali ga je radnica otjerala. Posljednju pljačku Kubat je počinio 16. novembra prošle godine, kada je opet ušao u prodavnicu mješovite robe, odakle je uzeo 440 KM.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ljekari uputili upozorenje građanima: Zmije sve bliže porodičnim kućama

Radnici Javne ustanove "Ekologija i sigurnost" Trebinje su u maju, ispred i u objektima u prigradskim naseljima, uhvatili i...

Možda vas zanima i ovo