Petak, 17 rujna, 2021

Radnici “Dite” odluku Skupštine povjerilaca proslavili “3de” tortom

Nemojte propustiti

Radnici Fabrike deterdženata “Dita“ odluku Skupštine povjerilaca o nastavku rada proslavili su na specifičan način u Gradskom parku u Tuzli.

Posebnom “3de“ tortom obilježena je svojevrsna pobjeda “malog čovjeka“. Tortu sa smokvama, sušenim voćem i bademima još jučer, uvjerena u pobjedu, napravila je njihova sugrađanka Ivana Pašić, piše Dnevni avaz.

“To je prva torta koju sam napravila u životu i bila je odlična. To je bio znak pažnje, želje da im pokažem da nisu i neće biti sami, ali i iskaz zahvalnosti za borbu koju uporno i neumorno prolaze, naročito teta Minka”, kazala je Pašić za “Avazov” portal.

Podsjetimo, Skupština povjerilaca Industrije deterdženata „Dita“ na sastanku u ponedjeljak donijela je odluku o nastavku rada Dite, ali i o nastavku aktivnog traženja strateškog partnera, te je izabrano i Vijeće povjerilaca koje će donositi odluke u budućnosti.

“Danas je veliki dan za sve radnike i najbolje što je moguće za ‘Ditu’. Skupština je jednoglasno dala podršku i zadatak da nastavimo s proizvodnjom. Izabrali smo Vijeće povjerilaca i nastavljamo dalje. Ovo je velika pobjeda malog čovjeka. Radi prevelikih zaduženja od 40.900.000 KM, nastavljamo tražiti strateškog partnera, jer ne možemo sami to odraditi“, kazala je za ‘Avaz’ radnica “Dite“ Emina Busuladžić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropska država uvodi nove mjere, biće među najstrožijim u svijetu

Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji...

Možda vas zanima i ovo