Radnici dobili crvene koverte od vlasnika firme, vrištali su kada su ih otvorili! | | Bh-index

Radnici dobili crvene koverte od vlasnika firme, vrištali su kada su ih otvorili!

Novac    Datum: 11.12.2019.    
Autor: Redakcija

Foto: InstagramPredsjednik St. John Propertiesa Lawrence Maykrantz je za CNN rekao da je firma postigla svoje glavne ciljeve te su za zaposlenike koji su u tome pomogli htjeli napraviti nešto veliko.

Edward St. John, osnivač St. John Propertiesa firme za nekretnine u Marylandu, svojih je 198 zaposlenika na iznenadio crvenim omotnicama. Kad su ih otvorili, mnogima su se vjerojatno ‘odsjekle noge’.

Naime, svi uposlenici ove firme dobili su bonuse od 50.000 američkih dolara prosječno, a bilo je to božićno čudo koje nisu očekivali. Ukupna cifra svih bonusa iznosila je oko 10 miliona dolara.

“Kad sam otvorila kovertu, nisam mogla vjerovati”, rekla je za CNN Stephanie Ridgway, asistentica voditelja projekata u firmi. “Nisam mogla vjerovati što sam vidjela. Nemam uopće riječi da opišem kako sam se osjećala, bilo je upravo nevjerovatno. Još sam u šoku. Ovo mijenja život”.

Predsjednik St. John Propertiesa Lawrence Maykrantz je za CNN rekao da je firma postigla svoje glavne ciljeve te su za zaposlenike koji su u tome pomogli htjeli napraviti nešto veliko.

Svaki zaposlenik primio je iznos baziran na broju godina rada u firni. Najmanji iznos bio je 100 dolara, za tek zaposlenu osobu koja još nije ni počela raditi, dok je najveći iznosio 270 hiljada dolara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli St. John Properties, Inc. (@stjohnprop)

37-godišnja Ridgway, koja u firmi radi 14 godina, kaže kako će bonus iskoristiti za školovanje djece. “Razmatram neke moguće investicije i neke nadogradnje za kuću, ali većina novca otpast će na budućnost moje djece”, kaže.

“Jako smo ponosni na naše zaposlenike. Oni su temelj i razlog uspjeha naše firme. I željeli smo im na velik način zahvaliti i mislim da smo bili uspješni u tome”, zaključio je Maykrantz.

Više s weba

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja.Možda vas zanima i ovo

Oženio se Gračankom Irmom: Senegalac u BiH uz posao našao i ljubav svog života

Oženio se Gračankom Irmom: Senegalac u BiH uz posao našao i ljubav svog života

– Musa je dobar suprug i otac. Briga o djeci mu je zadovoljstvo. Sad će proljeće, pa ćemo u baštu, u voćnjak, samo da ov
Supruga Novaka Ðokovića objasnila zašto je “okačila” video koji je Instagram obrisao

Supruga Novaka Ðokovića objasnila zašto je “okačila” video koji je Instagram obrisao

Jeleni je obrisan post u kome je objavila video izvjesnog američkog ljekara koji je širenje korona virusa pripisao ekspa
Turistička sezona na pragu: Hoćemo li se moći ovog ljeta kupati na Jadranu?

Turistička sezona na pragu: Hoćemo li se moći ovog ljeta kupati na Jadranu?

Na konferenciji za novinare Štaba civilne zaštite Zadarske županije bilo je pitanja o sigurnosti kupanja na moru. Tur
Dodik: Ruska pomoć pripada Srpskoj, niko drugi je nije ni tražio

Dodik: Ruska pomoć pripada Srpskoj, niko drugi je nije ni tražio

"Na sreću, naišli smo na razumijevanje Rusa i možda kasni isporuka dva-tri časa u odnosu na očekivano vrijeme. Dobio sam