Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Radnici GRAS-a traže ostavku ministra Bubice jer ‘dovodi alternativne prijevoznike iz RS’

Nemojte propustiti

Vozači GRAS-a ni jutros nisu na svojim radnim mjestima, a građani Sarajeva se do svojih radnih mjesta prevoze autobusima i kombibusima Centrotrans-Eurolinesa koji je jučer u javni gradski prijevoz uključio 30 voznih jedinica, te drugim alternativnim prijevozima.

grasNajavljeno je da bi Centrotrans-Eurolines danas mogao u saobraćaj uključiti još deset vozila , a i ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica jučer je rekao da je 30 voznih jedinica malo za Sarajevo.

Radnici GRAS-a zatražili su ostavku ministra Bubice, optužujući ga da dovodi i alternativne prijevoznike iz Republike Srpske. Međutim, i ministar je rekao da je cijela ova situacija podstrek Vladi da povuče radikalne poteze, od kojih je neke već i učinila, a kojima će se ići ka konačnom rješenju statusa GRAS-a, unutrašnje organizacije GRAS-a i samovolje ovog preduzeća, za šta najviše ispaštaju građani Sarajeva.

Radnici GRAS-a poručuju da će ustrajati u svojim zahtjevima i oglušili se i o naređenje v.d. direktorice Mubere Begić-Žige, koja im je naredila da odmah počnu voziti i zaprijetila otkazima.

GRAS je iz javnog gradskog saobraćaja u srijedu povukao svoja vozila zbog nezadovoljstva radnika u ovom preduzeću, koji na ovaj način pokušavaju ostvariti svoja prava.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo