Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Radnici Krivaje-Mobel ponovo na ulici: Put Zenica – Zavidovići blokiran od 11 sati

Nemojte propustiti

Oko 250 radnika Krivaje-Mobel blokirat će magistralni put M17 u mjesto Želeća kod Zavidovića, nakon što je Vlada FBiH odbila da im pomogne raskinuti ugovor sa Ortačkom grupom, koja je kompaniju kupila 2014. godine.

Besim Husić, jedan od predstavnika radnika rekao je za NAP da se radnici autobusima kreću prema Želeći. Put će biti blokiran oko 11 sati.

Više od 700 radnika Krivaje-Mobel iz Zavidovića zatražili su pomoć premijera Fadila Novalića i njegovih savjetnika početkom maja. Dva sata nakon obećane pomoći radnicima, Vlada se proglasila nenadležnom u slučaju Krivaje.

Ortačka grupa, koja je prije dvije godine preuzela kompaniju, ne izmiruje obaveze prema radnicima, a nisu otvorili ni nova radna mjesta. Ne vraćaju ni naslijeđeni kredit. Radnici traže hitno raskidanje ugovora sa Ortačkom grupom i prodaju kompanije novom investitoru. Dok još ima šanse za oporavak Krivaje.

Ovo nije prvi put da radnici Krivaje blokiraju cestu u znak protesta zbog agonije u koju su zapali, ali još uvijek se ne nazire kraj njihovim problemima, piše NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo