Nedjelja, 2 travnja, 2023

Radnici po pisti gurali avion težak 36 tona

Nemojte propustiti

Na rimskom aerodromu Fjumičino putnici su nedavno imali priliku da vide prilično bizarnu scenu – radnici su bili primorani da poguraju putnički avion koji zbog tehničkih problema nije mogao da poleti.

Avion Bombardje CRJ900 aviokompanije Iberian Airlines zaputio se u lučki grad Vigo u Španiji, ali se ispostavilo da mu je prilikom poletanja bila potrebna mala pomoć.

Letjelica, koja je bila krcata putnicima i prtljagom, provela je oko sat vremena na aerodromskoj pisti, prije nego što je 11 radnika dobilo dozvolu da poguraju avion.

Cio događaj zabilježen je i kamerama putnika koji su svoje video-snimke ubrzo objavili na Youtubeu. List Local.fr objašnjava da je prilikom kretanja aviona, koji teži 36 tona, unazad potrebno da motori aviona budu isključeni zbog mogućeg usisavanja krhotina na pisti koje bi mogao da izazove obrnuti potisak.

Iz tog razloga, najbolje je pomjeriti avion ručno. Predstavnici Iberian Airlinesa još se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo