Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Radnici preduzeća ZOI ’84 dobili odgovor od uprave: Nema para ni za jednu platu

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Od 11 zaključaka koje su radnici ZOI ’84 uputili upravi preduzeća na razmatranje, nijedan nije pozitivno riješen. Uprava je poslala pisani odgovor u kojem piše da ne može realizovati nijedan.

Kako je za Oslobođenje kazao Alija Hodžić, predsjednik Sindikata radnika ZOI ’84, radnici su ogorčeni ovakvim ponašanjem.

– Odgovorili su da nema para da nam se isplate barem dvije plate od osam, koliko nam duguju. Nema para ni za jednu platu, a o zdravstvenom osiguranju da i ne govorim. Razočarani smo ovakvim stavom i u ponedjeljak ćemo imati sastanak sa radnicima da vidimo šta i kako dalje da radimo i da li će biti štrajka. Ne znam da li ova uprava uopće više treba da bude u ZOI-ju, istakao je Hodžić.

Iako je još 13. juna prošle godine formirana komisija u ime Vlade Kantona Sarajevo koja je trebala da sa KJP ZOI realizuje projekte izgradnje, rekonstrukcije i adaptacije pojedinih objekata, ništa od toga nije urađeno.

– U toj komisiji bili su Suad Zeljković, premijer koji je podnio ostavku, Emir Hrenovica, ministar privrede u ostavci, Ivica Šarić, ministar kulture i sporta u ostavci, Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u ostavci i još jedan spoljni član. Za devet mjeseci ništa nije realizovano i mi smo u još većoj dubiozi. Ista priča je i sa Nadzornim odborom, koji donosi odluke o sistematizaciji mimo Sindikata radnika i radnici više ne znaju kome uopće da se obraćaju, jer ovo što se radi je van svake pameti. Napisat ću pismo Skupštini Kantona Sarajevo i klubovima zastupnika da vidimo imaju li oni rješenje za nas pošto je ZOI ’84 vlasništvo Skupštine KS-a, zaključio je Hodžić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo