Petak, 1 ožujka, 2024

Radnici u Hrvatskoj greškom probili tunel usred planine

Preporučeno

Rupa usred planine, Omiške Dinare, atrakcija je koja će idućih mjeseci i godina razveseljavati lokalno stanovništvo u Hrvatskoj, ali i goste kojima, poznato je, ionako nedostaje dodatnih turističkih sadržaja, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: Cropix
Foto: Cropix

Rupa, koja je jedna od glavnih tema u Hrvatskoj, je samo tužni završetak jednog sretnog početka tog 21. novembra 2007. godine.

Ukupna vrijednost splitske obilaznice, čiji je ovaj tunel trebao predstavljati, trebala je tako biti 170 miliona eura. Na omiški dio od toga je otpadalo 326 miliona kuna. Čini se puno, ali nije se, rečeno je tada, moglo jeftinije kad treba izgraditi ne samo dva kilometra brze ceste, nego i tri vijadukta, te dva tunela. Jedan od 226, a drugi od 1.471 metra. I baš taj drugi, koji je prikazan na fotografijama, početkom ove sedmice je do kraja probušen, piše Avaz

Tunel usred planine koji ide niotkud i vodi ka nigdje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas