Utorak, 22 lipnja, 2021

Radnik Elektrodistribucije koji je vratio novčanik ‘sa 100 hiljada KM’ i nije baš govorio istinu

Nemojte propustiti

Sada se ispostavilo da ovaj Nišlija i nije baš govorio potpunu istinu.

O radniku niške Elektrodistribucije izvještavali su mnogi mediji u regionu. Alksandar M. (34) postao je poznato kao pošteni pronalazač novčanika u kojem je, prema njegovim riječima, bilo više od 50 hiljada eura (oko 100 hiljada KM).

Vijest o poštenom pronalazaču odjeknula je kao bomba regionom i oduševila javnost jer je novčanik vratio vlasnici, a danas je malo ljudi koji bi tako postupili. Tada je Aleksandar kao nagradu dobio i zaposlenje.

Međutim, sada se ispostavilo da ovaj Nišlija i nije baš govorio potpunu istinu.

Istina ja da je pronašao ženski novčanik, kao i da ga je vratio vlasnici, međutim 50.000 eura nije se nalazilo u njemu, novčanik je bio prazan.

Epilog cijele priče je da je poslije prijave kolega iz “Elektrodistribucije” Aleksandar u policiji priznao da se radilo samo o praznom novčaniku.

Sada je njegov čin naišao na osudu javnosti zbog toga što je upravo zbog “dokazanog poštenja”, u firmi dobio ugovor o zaposlenju na određeno vrijeme od dvije godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo