Srijeda, 5 svibnja, 2021

Radnik KCUS-s prvi put za javnost ispričao čega se sjeća: “Bio sam na metar od kolege koji je poginuo…”

Nemojte propustiti

Psihički nisam spreman da se vratim na posao, kazao je Almir Lalić, radnik Tehničkog sektora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji je prije osam dana lakše povrijeđen u eksploziji u kotlovnici te zdravstvene ustanove u kojoj je poginuo njegov radni kolega Ibrahim Dilberović.

kcusVEZANO: Sarajevo: Stravična eksplozija na KCUS-u, jedna osoba poginula

Lalić je još na bolovanju. I jučer je bio na ljekarskom pregledu, a što se tiče eksplozije, ne sjeća se tačno šta se desilo.

– Znam samo da sam sa kolegom, koji mi je bio kao brat, čistio dihtunge revizionog otvora vodene strane kotla. U policiji su me pitali da li sam čuo rad brusilice. Ona je bila tu, ali ja se ne sjećam da li sam je čuo. Bio sam metar od Dilberovića, okrenut leđima. Odjednom je eksplodiralo i ja sam ga kasnije vidio da leži potrbuške. On je poginuo, ja sam ostao živ. To je bio obični remont koji radimo svake godine. Da smo znali da može nešto da eksplodira, ne bismo išli tamo.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo