Nedjelja, 17 listopada, 2021

Radnik na naftnoj platformi: Vidio sam kako avion pada

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Radnik na naftnoj platformi u blizini jugoistočne obale Vijetnama tvrdi da je bio očevidac pada malezijskog putničkog aviona.

U mailu svom poslodavcu, koji je vidio novinar kanala ABC Bob Vudraf, dotični radnik piše: “Mislim da sam vidio pad aviona Malezija Airlines. Vrijeme se poklapa.”

Vijetnamski zvaničnici su potvrdili da su dobili pismo, ali da ništa nisu pronašli u vodama na navedenom mjestu, prenosi Blic.

mail-malezija

Radnik opisuje da je vidio kako cijela, neraspadnuta letjelica gori na velikoj visini dok je letjela pod uglom od 90 stepeni u odnosu na uobičajeni pravac letova u tom prostoru.

“Od trenutka kada sam vidio zapaljeni avion do trenutka kada se plamen ugasio (još uvijek na velikoj visini) prošlo je 10-15 sekundi. Nije bilo bočnog kretanja, što znači da je avion išao ka nama ili se udaljavao od nas”, napisao je on. Zvaničnici su proširili zonu potrage za avionom na 70.000 kvadratnih kilometara nakon izvještaja da je “boing 777” promijenio kurs prije nego što je nestao sa radara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tužne vijesti iz BiH: Preminuo mladić (27) koji je bio zaražen koronom

Ovu informaciju dobio je Institut za javno zdravstvo iz Univerzitetsko kliničkog centra koji nije obavijestio detaljnije informacije o preminulom...

Možda vas zanima i ovo