Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Radnje i štandovi na pijacama Ciglane i Kvadrant nakon registracije ponovo rade

Nemojte propustiti

Porezna uprava FBiH 14. jula zapečatila je i zatvorila oko 250 neregistrovanih radnji i štandova na pijacama Kvadrant i Ciglane kojim upravljaju KJKP “Tržnice pijace” d.o.o. Sarajevo. Ove pijace su u kratkom vremenskom roku ponovo počele sa radom u svom punom kapacitetu.

Većina korisnika zatvorenih radnji na pomenutim pijacama se uz podršku i pomoć KJKP Tržnice pijace, uspješno registrovala i ostvarila uslove za dalji nesmetani rad. Direktor Tržnice pijace Jasmin Terović posjetio je pijace Kvadrant i Ciglane gdje je razgovarao sa korisnicima usluga na pijacama, te između ostalog istakao da podržava dosadašnji rad i napore inspekcija, ali i da očekuje da će u narednom periodu Kantonalna inspekcija izvršiti kontrolu i sankcionisati ilegalnu prodaju oko pijaca, koja već duže vrijeme predstavlja ozbiljan problem na području cijelog Kantona Sarajevo.

Istovremeno je naglasio i da se nada da će predmet daljih inspekcijskih kontrola Kantonalne inspekcije biti privatne pijace (neregistrovane za obavljanje pijačne djelatnosti) koje se nalaze u neposrednoj blizini pijaca kojima upravljaju Tržnice pijace, a što bi u konačnici bilo korektno prema korisnicima koji su se uredno registrovali i počeli sa plaćanjem svih zakonom propisanih poreza.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo