Četvrtak, 25 travnja, 2024

Radnje i štandovi na pijacama Ciglane i Kvadrant nakon registracije ponovo rade

Preporučeno

Porezna uprava FBiH 14. jula zapečatila je i zatvorila oko 250 neregistrovanih radnji i štandova na pijacama Kvadrant i Ciglane kojim upravljaju KJKP “Tržnice pijace” d.o.o. Sarajevo. Ove pijace su u kratkom vremenskom roku ponovo počele sa radom u svom punom kapacitetu.

Većina korisnika zatvorenih radnji na pomenutim pijacama se uz podršku i pomoć KJKP Tržnice pijace, uspješno registrovala i ostvarila uslove za dalji nesmetani rad. Direktor Tržnice pijace Jasmin Terović posjetio je pijace Kvadrant i Ciglane gdje je razgovarao sa korisnicima usluga na pijacama, te između ostalog istakao da podržava dosadašnji rad i napore inspekcija, ali i da očekuje da će u narednom periodu Kantonalna inspekcija izvršiti kontrolu i sankcionisati ilegalnu prodaju oko pijaca, koja već duže vrijeme predstavlja ozbiljan problem na području cijelog Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  "Ne pamtimo ovako tešku situaciju": U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Istovremeno je naglasio i da se nada da će predmet daljih inspekcijskih kontrola Kantonalne inspekcije biti privatne pijace (neregistrovane za obavljanje pijačne djelatnosti) koje se nalaze u neposrednoj blizini pijaca kojima upravljaju Tržnice pijace, a što bi u konačnici bilo korektno prema korisnicima koji su se uredno registrovali i počeli sa plaćanjem svih zakonom propisanih poreza.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora, evo šta je poručila

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije "Black Tie 2" u Sarajevu, puštena je na slobodu. Podsjetimo, Helić...

Još vijesti za vas