Subota, 27 studenoga, 2021

Radojičić: Obnova od poplava trajaće godinama

Nemojte propustiti

Igor Radojičić
Igor Radojičić

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić istakao je da će proces obnove Srpske nakon poplava trajati godinama i da su finansijske razmjere katastrofe, vjerovatno, veće od milijardu KM, što će negativno uticati na ekonomski rast Republike Srpske ove i naredne godine.

Radojičić se tokom današnjeg razgovara u Banjaluci sa nerezidentnim ambasadorom Izraela u BiH Davidom Koenom zahvalio ambasadoru, institucijama i narodu Izraela za pomoć koju su uputili u vrijeme poplava u Republici Srpskoj i upoznao ga o prvim procjenama i razmjerama štete, te sa pripremljenim i predloženim mjerama za njenu sanaciju.

Koen je izrazio saosjećanje sa građanima Republike Srpske koji su pogođeni elementarnom nepogodom i upoznao Radojičića o namjeri Izraela da uputi dodatnu pomoć u medicinskim sredstvima i lijekovima, u stručnom smislu i u nekim oblastima poput poljoprivrede i vodoprivrede, o čemu će razgovarati tokom svog boravka u Srpskoj sa drugim zvaničnicima.

On je najavio da će sutra posjetiti i Doboj kako bi identifikovali prioritete za rekonstrukciju, na kojima Izrael želi da pomogne narodu Republike Srpske.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o novom razvoju događaja na Bliskom istoku.

Otvaranje jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci, koje je bilo planirano za juni, odgođeno je zbog elementarne nepogode koja je pogodila Republiku Srpsku i očekuje se da će biti organizovano u septembru u Banjaluci.

Radojičić i Koen izrazili su spremnost da nastave razvoj bliskih i prijateljskih odnosa između Republike Srpske i Izraela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Do kraja godine isporuka američkih helikoptera namijenjenih OSBiH

“Nabavka novih letjelica ugovorena je uz veliku potporu Vlade SAD-a po principu ‘pristupa sveukupnim paketom’ (Total Package Approach), koji...

Možda vas zanima i ovo