Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Radojičić: SDPBiH se vraća na za RS neprihvatljiv “aprilski paket”

Nemojte propustiti

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić tvrdi da se SDPBiH jučerašnjim prijedlogom rješenja za predmet “Sejdić-Finci” i izbor članova Predsjedništva BiH “ponovo vraća na ‘aprilski paket’ ustavnih promjena, što je za RS neprihvatljivo”.

Foto: Igor Radojčić

– SDP se uporno i stalno vraća na aprilski i butmirski paket, što nas na kraju vodi i do zaključka ko je pisao i ko je učestvovao u kreiranju tog paketa. Za nas taj paket već odavno ne postoji i ne može se vraćati na tako nešto, ustvrdio je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci i dodao da je rješenje za provođenje presude “Sejdić-Finci” sada dalje nego što je bilo proteklih sedmica.

Cilj pojedinaca u BiH je, tvrdi on, da se “ne nađe rješenje, već da se isprovocira politička kriza koja će indukovati međunarodnu akciju u BiH”.

– Brojni sarajevski politički krugovi nikako nisu odustali od toga da stvari ovdje rješavaju međunarodnom intervencijom i zato ne žele domaći dogovor, tvrdi Radojičić.

Govoreći u funkciji predsjednika Narodne skupštine RS-a, Radojičić je naveo da parlament RS-a radi normalno, iako poslanici triju partija ne učestvuju u današnjoj raspravi.

On kaže da “20 poslanika ne može nametnuti volju za 83 poslanika”, te da poslanici opozicije, koji su napustili salu, “ne mogu natjerati skupštinsku većinu da usvoji zakone koji imaju predizborni karakter i teški su nekoliko desetina miliona KM, a iz kojih bi pravili obaveze koje se ne mogu izvršiti”.

– Dolaze izbori, njihova je procjena da će im biti ovako interesantnije u medijima, nego da su učestvovali u raspravi, rekao je Radojičić.

 

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo