Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Radojičić: SDPBiH se vraća na za RS neprihvatljiv “aprilski paket”

Nemojte propustiti

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH

U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su...

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić tvrdi da se SDPBiH jučerašnjim prijedlogom rješenja za predmet “Sejdić-Finci” i izbor članova Predsjedništva BiH “ponovo vraća na ‘aprilski paket’ ustavnih promjena, što je za RS neprihvatljivo”.

Foto: Igor Radojčić

– SDP se uporno i stalno vraća na aprilski i butmirski paket, što nas na kraju vodi i do zaključka ko je pisao i ko je učestvovao u kreiranju tog paketa. Za nas taj paket već odavno ne postoji i ne može se vraćati na tako nešto, ustvrdio je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci i dodao da je rješenje za provođenje presude “Sejdić-Finci” sada dalje nego što je bilo proteklih sedmica.

Cilj pojedinaca u BiH je, tvrdi on, da se “ne nađe rješenje, već da se isprovocira politička kriza koja će indukovati međunarodnu akciju u BiH”.

– Brojni sarajevski politički krugovi nikako nisu odustali od toga da stvari ovdje rješavaju međunarodnom intervencijom i zato ne žele domaći dogovor, tvrdi Radojičić.

Govoreći u funkciji predsjednika Narodne skupštine RS-a, Radojičić je naveo da parlament RS-a radi normalno, iako poslanici triju partija ne učestvuju u današnjoj raspravi.

On kaže da “20 poslanika ne može nametnuti volju za 83 poslanika”, te da poslanici opozicije, koji su napustili salu, “ne mogu natjerati skupštinsku većinu da usvoji zakone koji imaju predizborni karakter i teški su nekoliko desetina miliona KM, a iz kojih bi pravili obaveze koje se ne mogu izvršiti”.

– Dolaze izbori, njihova je procjena da će im biti ovako interesantnije u medijima, nego da su učestvovali u raspravi, rekao je Radojičić.

 

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Možda vas zanima i ovo