Petak, 17 rujna, 2021

Radončić: Bakir i njegova grupa su apsolutno neprihvatljivi za SBB, a SDA je druga priča!

Nemojte propustiti

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, kao lider druge najjače stranke u Federaciji BiH, odgovorio je na možda najintrigantnije političko pitanje u ovom trenutku u našoj zemlji

Naime, novinarku Federalne TV zanimalo je da li je Radončić razgovarao s gospodinom Draganom Čovićem, čelnikom HDZ-a BiH – piše Dnevni avaz.

– Jesmo, ali ne o vlasti. Da budem vrlo precizan. Gospodin Bakir Izetbegović, nakon sumnjive pobjede za člana Predsjedništva BiH, sumnjivo je pobijedio i za predsjednika SDA. Od te pobjede izgubio je koalicionog partnera Demokratsku frontu (DF), izgubio je pola stranke u vidu da se pola SDA na državnom nivou odrekla svog vodstva – kazao je Radončić te nastavio:

– SBB nema nijednog razloga da ide u koaliciju s Izetbegovićem. SBB hoće potpuno drugačiju Evropu od one koju želi Bakir, jer je Izetbegović, što ne treba zaboraviti, istovremeno izgubio i svog međunarodnog mentora, gospodina Erdoana, koji je poražen na izborima u Turskoj. SDA je potpuno druga priča, ali gospodin Izetbegović i njegova politička grupa iz suštinskih i političkih razloga nisu prihvatljivi za nas.

On je kao moćni politički faktor unutar SDA u proteklih 20 godina imao priliku preko svog oca, uz svog oca i nakon svoga oca da ide evropskim putem.

Uništio je taj put i ja ne želim da SBB doživi sudbinu Stranke za BiH, SDP-a i DF-a i da se obrukamo pred narodom – zaključio je Radončić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo