Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Radončić nije više na čelu Koordinacionog tijela BiH: Oni koji krše naredbe moraju biti krivično gonjeni

Nemojte propustiti

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine je poručio da je sada vrijeme da se rasporede snage, da bi bili efikasniji u borbi sa pandemijom.

Fahrudin Radončić ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine kazao je da je Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje završilo svoj posao i da bi VIjeće ministara BiH trebalo da otvori podračune za inozemne i domaće donacije, te je dodao je da on od danas nije više na čelu ovog organa.

“Mislim da je time koordinaciono tijelo završilo svoju stratešku ulogu. Ono sade postaje da kažem jedno vrsto skladišta za razne pomoći i mislim da je sada faza da se ono prepustiti menadžerima koji će ovo da vode. Koordinaciono tijelo ima sva iskustva i koordinate, a ja kao predsjednik jedne stranke i ministar sigurnosti ne želim da imam direktan doticaj sa donacijama.

Ministarstvo sigurnosti BiH mora da nastavi sa svojim radom, imamo dosta posla. Sada koordinaciona tijela treba da vodi neko iz medicinske struke ili neki vrsni menadžer iz zdravstva. Ja kao minsitar sigurnosti ću se u svom punom kapacitetu nastaviti da baviti svojim poslom i bit ću na raspolaganju i dalje”, rekao je Radončić.

Poručio je da je sada vrijeme da se rasporede snage, da bi bili efikasniji u borbi sa pandemijom.

“Mi smo kao koordinaciono tijelo, primjećujući nedostatke sa terena tražili od oba entieta, odnosno njihovih kriznih štabova da nam naprave sve ono što je neophodno da bi se mogli nositi sa krizom. Sa svim potrebama smo upoznali doantore, sve ambasade i mislim da je u ovom trenutku najvažnije da znamo da se borimo protiv smrti i tu nema mjesta politici.

Hajmo omogućiti našim medicinskim radnicima da rade, poštujemo naredbe kriznih štabova i ako se budemo svega pridržavali više će nas preživjeti, da budem precizan”, kazao je Radončić i dodao:

“Svi koji budu kršili naredbe, moraju biti krivično gonjeni, jer oni koji hodaju i šire virus su praktino ubice, tako da će krivičnog gonjenja sigurno biti”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo