Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Radončić o zaštitarima i specijalnim torbicama od kojih se nikad ne odvajaju: Tačno je da se brinem o svom zdravlju i sigurnosti i da to lično plaćam”

Nemojte propustiti

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić oglasio se na Facebooku povodom pisanja medija o medicinskoj opremi koju uz sebe imaju njegovi tjelohranitelji.

– Jedan ugašeni sedmičnik, koji je zbog kleveta na moj račun više puta osuđivan, čudom nekim je objavio manje-više tačan tekst o tome šta sve od medicinskih potreba nosi moje obezbjeđenje. Makar su priznali da sam sve to kupio vlastitim sredstvima, a ne da to plaća država. Činjenica da sam u politiku ušao kao industrijalac s visokim sigurnosnim standardima, daje mi komoditet da budem odgovoran prema vlastitoj sigurnosti, ali i sigurnosti ljudi oko mene. Kako smatram da javnost treba znati sve što je neophodno, i pored njihove znane malicioznosti, prenosim tekst “Slobodne Bosne” u cijelosti. Hvala im – napisao je ministar Radončić, a potom podijelio i tekst “Slobodne Bosne”.

Podsjetimo, kako je objavio pomenuti potal, Radončićevi zaštitari u torbicama drže prvi zavoj, tampone i druga sredstva za zaustavljanje krvarenja, makaze i podveze. Ovaj komplet nosi se u torbicama preko ramena ili na opasačima i futrolama koje su fiksirane oko noge. Spadaju u obaveznu opremu specijalaca koji su angažirani u ratnim zonama ili u visokorizičnim akcijama.

Takva oprema, inače, nije propisana standardnim mjerama zaštite državnih zvaničnika u BiH. Zapravo, takvu opremu u BiH koristi samo zaštitarska služba ministra Radončića i ta je oprema njegovo privatno vlasništvo.

No, prema pisanju “Slobodne Bosne”, osim ove takozvane paramedicine, ima i dodatnu, „pravu“ hitnu medicinsku pomoć, koja je smještena u njegovom automobilu i koja se ni po čemu ne razlikuje od opreme koju imaju automobili klasične hitne pomoći.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo