Četvrtak, 25 veljače, 2021

Radončić objavio na Instagramu: Nenadić podnosi ostavku

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Vlada napravila štamparsku grešku: Detalji nove naredbe za građane KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od sutra, 25. februara 2021. Novom...

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

Povodom ostavke premijera KS Marija Nenadića na svom Instagram profilu oglasio se predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegov komentar prenosimo u nastavku.

“Danas sam primio Marija Nenadića, premijera Vlade Kantona Sarajevo i Zvonka Marića, šefa poslaničkog kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo. Bez rezerve sam podržao namjeru gospodina Nenadića da već danas uputi svoju neopozivu ostavku, što, posljedično, znači i ostavku cijele Vlade KS.

Već dva mjeseca “četvorka” ima većinu u Skupštini KS. Već tada je najavila smjenu aktuelne Vlade KS i tajming/čekanje su opravdavali održavanjem lokalnih izbora.

Izbori su prošli i sasvim je odgovorno i legitimno da im Nenadić svojom odlukom pokaže da ne trebaju čekati pred već otvorenim vratima.

Da rezimiram, Nenadić je imao odlične rezultate u najgoroj mogućoj korona-krizi i posve je normalno da štafetu odgovornosti prema građanima i zvanično preuzme “četvorka”.

Shodno procedurama, oni – ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija – već u roku od 12 dana mogu imati novu Vladu KS.

Nenadić se, kao odgovoran političar i čovjek, neće upuštati u poznate i ružne igre skrivanja pečata i proceduralnih opstrukcija prema novoj većini.

Sretno novoj Vladi i zahvalnost Nenadiću, koji je u svojoj samozatajnoj požrtvovnosti i pregnuću, završio i sa manjim moždanom udarom, ali respektabilnim rezultatom, bez bilo kakvih korupcijskih afera, kakvih smo se nagledali i u vrijeme pandemije”, naveo je Radončić.

Iz Vlade KS je za sutra zakazano obraćanje Nenadića javnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić: Nema se Alisa čemu nadati, ako je tata u pritvoru, doći će i ona na red sigurno

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas su izvršeni pretresi objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo, saopćeno...

Možda vas zanima i ovo