Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Radončić: Posljedice neusvajanja sporazuma s Hrvatskom bile bi katastrofalne

Nemojte propustiti

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ambasador Republike Finske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Pekka Metso razgovarali su danas o sigurnosnoj situaciji, te trenutnim političkim prilikama u BiH.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ministar Radončić je iznio eksplicitan stav da nositelji izvršne i zakonodavne vlasti u BiH moraju pokazati punu odgovornost, vratiti se radu u institucijama BiH što, između ostalog, znači i ispunjavanje zahtjeva građana.

Stabilna sigurnosna situacija to im i omogućava, rečeno je tokom sastanka, stoji u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Na sasatanku je bilo riječi i o sporazumima s Hrvatskom koji nisu usvojeni u Predsjedništvu BiH, a Radončić je naglasio da bi posljedice neusvajanja sporazuma bile katastrofalne za građane, jer bi značile potpunu blokadu protoka ljudi i roba prema Evropskoj uniji.

Sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina hitno treba jači angažaman politike, dogovore, nove ideje i rješenja, a nikako stagnaciju, opstrukcije i zatvaranje granica ka EU.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo