Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Radostan dan u Zenici: Mirela Kovačević rodila trojke

Nemojte propustiti

Trojica mališana, dječaci težine 2.000, 2.120 i 2.200 grama, jučer su donijela radost u porodicu Mirele (29) i Alena (31) Kovačevića iz Zavidovića. Mirela je tri dječaka donijela na svijet u 9.30 sati, a cijeli period trudnoće i porođaja u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) protekao je bez problema, javio je Dnevni avaz.

bebe_559017003– Nekoliko sati nakon porođaja, razgovarali smo sa sretnom majkom, inžinjerom radiologije, zaposlenom u Domu zdravlja Zavidovići. Ona i Alen u braku su dvije godine i devet mjeseci. “Sve je prošlo sjajno, mnogo bolje nego što sam mislila. Osjećam se dobro i neizmjerno sam sretna”, kazala je Mirela, kako je citira spomenuti list.

Sretni otac Alen s Mirelinom majkom posjetio je mališane i suprugu. Tokom puta do Zenice iz Zavidovića neprestano je primao čestitke prijatelja, rodbine, poznanika.

– Trojke prirodno začete, bez metoda potpomognute oplodnje, pogotovo one koje se rode na vrijeme, prava su rijetkost i dogode se jednom na 8.000 porođaja – kazao je dr. Hasan Karahasan, ljekar koji je vodio trudnoću i porodio sretnu Zavidovićanku, piše svaz.

Podsjetimo, početkom augusta prošle godine, u Kantonalnoj bolnici Zenica Alma Jašarević također je rodila trojke, a nju i supruga Amresa tada je obradovao dolazak na svijet troje preslatkih mališana, dvije djevojčice i dječaka.

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ovo su simptomi majmunskih boginja

"Majmunske boginje su virusna bolest koja je izuzetno zarazna..." U Evropi i Americi pojavile su se majmunske boginje. Do sada...

Možda vas zanima i ovo