Subota, 21 svibnja, 2022

Radovan Višković pozvao Fadila Novalića da održe zajedničku sjednicu vlada RS i FBiH

Nemojte propustiti

Premijer Višković predložio je premijeru Vlade Federacije BiH da zajednička sjednica Vlade Republike Srpske i Federacije BiH bude održana u periodu između 1. i 5. februara, a mjesto i termin održavanja, kao i dnevni red bili bi naknadno dogovoreni

Premijer Republike Srpske Radovan Višković predložio je danas premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću održavanje zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

“Polazeći od aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da bi na zajedničkoj sjednici, dvije vlade trebalo da se razmatraju pitanja koja su od značaja za obje strane. Premijer Višković predložio je premijeru Vlade Federacije BiH da zajednička sjednica Vlade Republike Srpske i Federacije BiH bude održana u periodu između 1. i 5. februara, a mjesto i termin održavanja, kao i dnevni red bili bi naknadno dogovoreni”, saopćeno je iz Sektora za informisanje Vlade RS.

Podsjetimo, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović jučer je pozvao Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića da se obrate na posebnoj sjednici.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Medvedev: Rusija neće dozvoliti treći svjetski rat

"Ali primorani smo da su u slučaju napada na našu zemlju u stanju damo hitan i supermoćan odgovor. Odbacićemo...

Možda vas zanima i ovo