Srijeda, 6 srpnja, 2022

Radović oštro odgovorio Dodiku: Doći će dan kada ćete morati da prikažete imovinu kojom raspolažete

Nemojte propustiti

Radović ističe da javnost treba da zna da se radi isključivo o tržišnoj i komercijalnoj prodaji i da ja nikakva sredstva nisu uzeta iz Republike Srpske.

Poštovani gospodine Dodik, moram da Vam kažem da baš treba imati veoma dobar želudac i progutati, ne jednu već nekoliko žaba, kada Vi prozivate bilo koga za korupciju ili za poštenje.

Ovo je poručio zamjenik predsjednika SDS, Milan Radović reagujući na današnje prozivke srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

On poziva Dodika da javno objavi Ugovor o izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Radović pita zašto krije taj ugovor?

– Vi ste na jednoj od sjednica Narodne skupštine RS obznanili da najuži član Vaše porodice ima vezu sa firmom “Prointer”. Кako je moguće da jedna firma, kao što je to u ovom slučaju “Prointer”, koja postoji svega nekoliko godina, ostvaruje enormne prihode i više milionsku dobit. Кo su kupci softvera i usluga održavanja pomenute firme?– upitao je Radović Dodika.

On je napomenuo da postoje saznanja da su gotovo svi poslovi vezani za javna preduzeća i institucije koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske i upitao da li je ta firma izašla negdje na inostrano tržište i prodala svoje softversko rješenje?

– Što se tiče mojih prihoda i imovine, ja sam ih uredno prijavio i platio porez na njih. Moj imovinski karton, kao izabranog poslanika, se nalazi u arhivi CIК, ali i u arhivi drugih organa kojima sam bio obavezan da prijavim svoju imovinu. Prozivali ste me za kupovinu akcija banke. Ja sam svoje akcije kupovao transparentno i morao sam kontrolama koje su rađene da dokumentujem izvor prihoda za kupovinu istih. Zakon je tu jasan i nedvosmislen – naveo je Radović.

On je pojasnio da je akcionarima banke zakonski dozvoljeno da koriste kredite matične banke i to iskljucivo do 25 odsto kapitala kojim banka raspolaže. Što se namjene kredita tiče, kako kaže Radović, banka nikada niti jednom akcionaru nije odobrila kredit za kupovinu svojih akcija i to se lako može utvrditi uvidom u Ugovore o kreditu koji sadrže i odredbe namjene kredita.

– S obzirom na to da Vi konstantno pokušavate javno da me diskreditujete pričom o mojoj imovini, ja sam imao dovoljno znanja i poslovnog kapaciteta da investiram, ostvarim profit, platim porez i dobijem zaradu na svoj račun kod banke. Nikada niti jedan posao nisam radio sa državom niti je bilo koja moja firma aplicirala za neki tender koji je vezan za budžet. Napadali ste me za gradnju zgrade u Sarajevu– zaključio je Radović.

On ističe da javnost treba da zna da se radi isključivo o tržišnoj i komercijalnoj prodaji i da ja nikakva sredstva nisu uzeta iz Republike Srpske.

– S obzirom na to da ste Vi sada u poziciji da se ponašate i kao kadija i kao sudija, Vi možete javno da prijetite ali i da iza političke zavjese naređujete istrage protiv svojih političkih neistomisljenika. Ali ipak treba da budete svjesni, da ćete i vi morati nekada da prikažete imovinu sa kojom raspolažete – zaključio je Radović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Građani se ne žale: Potrošačka korpa u BiH dostiže vrtoglavih 3.000 KM?

Nestabilnost tržišta može se očekivati i u narednom periodu, poručuju ekonomisti, te dodaju da je trenutna situacija otvorila mogućnosti...

Možda vas zanima i ovo