Srijeda, 28 rujna, 2022

Raguž nazvao Krišto lošim kandidatom: Ona će izgubiti, a Komšić biti izabran

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Nema većih boraca za unitaristički građanski koncept BiH od vladajućih struktura Hrvata predvođenim HDZ BiH”, naveo je Raguž.

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke gostujući u programu N1 nije štedio na kritikama od visokog predstavnika, Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine do čelnika i kandidata HDZ BiH. Shodno tome, poručio je da je Borjana Krišto loš kandidat te da će ona na Općim izborima u BiH izgubiti, a Željko Komšić biti ponovo izabran.

Raguž je u kritikama krenuo od visokog predstavnika Christiana Schmidta i nametnutih izmjena Izbornog zakona BiH koji se odnose na transparentnost izbornog procesa.

“Schmidtova nametanja na Izborni proces je dodatno unazadilo tu transparentnost izbornog procesa omogućujući vladajućima lakše nego ikada pokradu izbore”, kazao je Raguž.

Kada je riječ o prioritetima HRS i njihovim ciljevima, jedan od njih je, kako Raguž navodi da svi budu jednaki pred zakonom.

“BiH je primarno država gdje je sudeći po radu pravosuđa nema korupcije, nema koruptivnih afera nema lopova nema stvari koji se tiču kaznenog gonjenja uslovno rečeno velikih riba”, pojasnio je Raguž.

Kritike je Raguž uputio na račun HDZ BiH i kandidatkinje ove stranke i Hrvatskog narodnog sabora Borjane Krišto za članicu Predsjedništva BiH. On je naveo da nikada nije bilo više pozicija za Hrvate i da je ovaj narod, kako tvrdi, u nikad lošijoj poziciji.

“Nema većih boraca za unitaristički građanski koncept BiH od vladajućih struktura Hrvata predvođenim HDZ BiH”, naveo je Raguž.

Za Borjanu Krišto, Raguž kaže da i pored “gužve unutar kandidata iz reda bošnjačkih stranaka” ona će izgubiti i da će Komšić biti ponovo izabran.

“Mislim da je ona loš kandidat. Ali ja ne mogu govoriti ljudima kako da glasaju. Glasajte po svojoj savjesti”, naveo je Raguž.

HRS će, tvrdi Raguž, imati dobre rezultate na izborima navodeći da im je cilj da uđu na sve nivoe vlasti gdje su se kandidirali.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo