Petak, 18 lipnja, 2021

Raiffeisen banka: Ne odlazimo iz BiH, ovdje dobro poslujemo

Nemojte propustiti

Nakon vijesti u medijima da se austrijska Raiffeisen banka povlači iz nekih zemalja regiona, prvenstveno iz Slovenije, predstavnici ove banke u Bosni i Hercegovini su istakli da se Raiffeisen banka ne povlači sa tržišta BiH.

raiffiesen“Ne postoji bilo kakva namjera povlačenja Raiffeisen banke sa tržišta Bosne i Hercegovine. Raiffeisen grupacija posvećena je poslovanju na ovom tržištu i tako će biti i u budućnosti”, istakla je Dina Pašić-Marić, rukovodilac jedinice za odnose s javnošću Raiffeisen banke u BiH.

Međutim, zvaničnici austrijske banke tvrde da postoje mnogo faktori u BiH koji otežavaju uspješno poslovanje u bankarskom sektoru.

“I dalje su prisutni brojni otežavajući faktori za poslovanje, počevši od efekata dešavanja u okruženju, odnosno u Evropskoj uniji i ostalim tržištima na koje je oslonjena privreda u BiH, pa do faktora sa domaćeg tržišta, kao što je neujednačeno zakonodavstvo i pravni okvir poslovanja te politička nestabilnost. Sve ovo utiče kako na bankarski sektor tako i na ostale poslovne subjekte”, kazala je rukovodilac jedinice za odnose s javnošću ove banke.

Ona dodaje da je ova banka i pored svih poteškoća koje postoje ostvaruje pozitivne rezultate koji znače dugoročno poslovanje ove austrijske banke na Balkanu.

“Kroz pažljiv pristup poslovanju u takvom okruženju, oprezan pristup kreditiranju i odgovorno upravljanje depozitima, uspijevamo ostvariti zadovoljavajuće rezultate koji su preduslov za dugoročni opstanak na tržištu. Kontinuirano nastojimo voditi računa o našim klijentima kroz podršku njihovim projektima i to ćemo svakako nastaviti i u periodu koji je pred nama”, navela je Dina Pašić-Marić iz Raiffeisen banke u BiH.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo