Utorak, 22 lipnja, 2021

Raketni bacač pronađen kod Vučićeve kuće prethodno bio u Doboju

Nemojte propustiti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je raketni bacač, koji je pronađen nadomak kuće roditelja srpskog premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, proizveden u fabrici namjenske industrije u bivšoj SFRJ, nakon čega je ovo oružje “dospjelo u Doboj”.

Stefanović je rekao da su ručne bombe pronađene u Jajincima proizvedene van Srbije, u nekoj fabrici u bivšoj Jugoslaviji, ali da nemaju informacije, gdje su one završile nakon proizvodnje.

“Malo je verovatno da je neko donio naoružanje u taj dio šume u Jajincima samo da bi ga odložio. Nije logično ni po jednom parametru, niti je vierovatno”, rekao je Stefanović na sjednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslova Skupštine Srbije.

On je naveo da da će policija učiniti sve da riješi ovaj slučaj, koji nije jednostavan. Stefanović ističe da se nastavljaju dalja vještačenja i da postoje lica za koje se sumnja da mogu učestvovati u rasvjetljvanju događaja, prenose beogradski mediji. On je naglasio da država neće dozvoliti da neko pokuša da ugrozi nacionalnu bezbjednost, niti bilo čiju bezbjednost.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo