Petak, 25 lipnja, 2021

Ramazanski poklon: Pogledajte spot hora Mošus za novu kasidu Džennetski sanak! (Video)

Nemojte propustiti

Brčanski hor Mošus je premijerno predstavio dugo očekivani spot za kasidu Džennetski sanak.

„Rad na cjelokupnom projektu ima za cilj da probudi naša srca u ovim ramazanskim danima! U danima kada trebamo preispitati svoje postupke, činiti što više dobrih djela, približiti se Dragom Bogu, i naravno, sjećati se više naših umrlih! Sjećati se naših umrlih majki, očeva, nena, šehida Bosne, posebno onih koji su dali svoje živote za našu domovinu“, ističe predsjednik Udruženja mladih Izvor Suad Behlulović.

Kao i kod ranije dvije numere i za ovu kasidu tekst je napisao glavni imam IZ-e u Kopru Nevres Mustafić, muziku i aranžman je uradio sarajevski dragulj Eldin Huseinbegović, a snimljena je u duetu sa Mevludinom Smajlovićem. Za ekraniziranje ove tužne priče zadužen je mladi kreativni tim Inspire films iz Brčkog.

„Priča govori o trenucima iz života kojima ne pridajemo dovoljno pažnje, a ujedno i propuštamo priliku da učinimo dobro djelo, a radi se o svakodnevnim situcijama sa kojima se ljudi susreću. Spot prikazuje život sina nakon što mu je majka preselila na bolji svijet, te prikazuje kako savjeti koje mu je ona davala, i nakon njene smrti treba da ostanu u njegovom sjećanju“, kazao je režiser spota Ensar Gobeljić.

Spot je sniman u više gradova u Bosni i Hercegovini i obiluje prelijepim kadrovima, a svakako će biti veoma zanimljiv i poučan kako mlađoj publici tako i odraslima.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo