Subota, 9 prosinca, 2023

Ramić poručio Dodiku: Nećemo stati, ti moraš biti uklonjen sa svih funkcija

Preporučeno

Predsjednik Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić odgovorio je članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, povodom zahtjeva IGK da se Dodik smijeni sa svih funkcija u BiH.

“Mi smo gordi i ponosni čuvari bosanske države. Jer pitanje očuvanja bosanske države jeste pitanje očuvanja identiteta Evrope i svijeta. Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi, i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao. Bosna ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike historije. Bosna je primarno država svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu. Ti nisi među njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom. Zato smo tražili i nastavičemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija. Ne zaslužuješ ti veliku, ponosnu Bosnu. Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet”, naveo je Ramić u odgovoru.

Upravo se čita:  Ginekolog iz BiH uzeo mito od 400 KM: Sada je osuđen na šest mjeseci robije i mora vratit 20.000 KM

Dodaje da Dodik taj identitet ne priznaje, mrzi, ponižava.

“Identitet koji je bio, jeste i ostaće ključna dimenzija zemlje Bosne i Hercegovine. Na tvoju kontinuiranu dehumanizaciju bosanskog identiteta i ponižavanje države Bosne, opasno je odgovoriti šutnjom i pasivnošću. Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna ne oslobodi takvih kao što si ti. Jer sa bosanskim državom kao temeljnom vrijednosti evropske i svijetske identitetske baštine ne može se pogađati i trgovati. To mora biti jasno tebi i tvojim pristalicama, koji niste dostojni imena i časti zemlje Bosne i Hercegovine, i dostojni časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za zemlju Bosnu i Hercegovinu”, rečeno je u odgovoru.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo