Petak, 25 lipnja, 2021

Raspada se Bh. blok? DF otvara pregovore sa SDA

Nemojte propustiti

Predsjedništvo Demokratske fronte sutra će zasjedati u Sarajevu, a prema saznanjima „Slobodne Bosne“, najviši partijski vrh trebao bi se konačno izjasniti hoće li DF naredne četiri godini biti dio valsti ili dio opozicije

Po svemu sudeći, Predsjedništvo Demokratske fronte naložit će stranačkim čelnicima na čelu s Komšićem da otpočnu službene pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim razinama, za šta ove dvije partije, uz dvije neizbježne stranke -SNSD i HDZ – imaju dovoljan kapacitet.

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“, Predsjedništvo Demokratske fronte razmatrat će poseban dokument – političku platformu – s temeljnim uslovima pod kojima bi DF mogao sudjelovati u vlasti.

U Demokratskoj fronti preovladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće seperatističke ambicije u BiH. Kičmu tog patriotskog fronta činile bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patrotskog fronta.

Sudjelovanje DF-a u vlasti, vjerovatno će označiti kraj Bh.bloka unutar kojeg već odavno ne postoji ni minumum međusobnog povjerenja i poštovanja, piše Slobodna Bosna.

Sjednica Predsjedništva DF-a počinje u 12 sat,i a nakon sjednice novinarima će se obratiti predsjednik DF-a, Željko Komšić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo