Subota, 12 lipnja, 2021

Raste broj oboljelih u BiH: Jutros potvrđena još 34 nova slučaja koronavirusa

Nemojte propustiti

Među novim slučajevima, 22 osobe su iz Banja Luke, 4 iz Teslića, 2 iz Laktaša, 2 iz Prnjavora, 1 iz Prijedora, 1 iz Bijeljine, 1 iz Kotor Varoša i jedna iz Modriče.

U Bosni i Hercegovini, tačnije entitetu Republika Srpska, registrirano je još 34 novozararaženih koronavirusom.

Alen Šeranić, ministar zdravlja RS predstavio je podatke o novoregistrovanim slučajevima zaraze koronavirusom u tom bh. entitetu u posljednja 24 sata.

– Ukupno je urađeno 176 laboratorijskih nalaza, virus korona je potvrđen kod novih 34 osobe, što ukupno u Republici Srpskoj čini 155 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Opet naglašavam da smo shodno ovim aktivnostima koje smo imali jučer pokušali da povećamo kapacitet samog testiranja tako da je ovo 19 posto u odnosu na broj uzetih uzoraka što je u odnosu na trend koji smo imali prijašnjih nekoliko dana ipak određeno smanjenje – rekao je Šeranić.

Kako je naveo, među novim slučajevima, 22 osobe su iz Banja Luke, 4 iz Teslića, 2 iz Laktaša, 2 iz Prnjavora, 1 iz Prijedora, 1 iz Bijeljine, 1 iz Kotor Varoša i jedna iz Modriče.

– I dalje trend osoba koje imaju imaju pozitivna nalaz na koronavirus se kreće upravo u onim lokalnim zajednicama u kojima smo prethodno imali evidentirana lica. I to jeste razlog zbog čega smo se odlučili na mjeru da osobe pozitivne na koronavirus izdvojimo iz zajednice, zato što smo i u ovim nalazima koje smo imali jučer pojavio isti slučaj da je većina tih osoba direktno bila u kontaktu s pozitivnom osobom – rekao je Šeranić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo