Petak, 18 lipnja, 2021

Raste broj zaraženih u BiH: Potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze virusom korona

Nemojte propustiti

“Preporučeno je svima da nose maske, a sljedeća stvar je podizanje nivoa za dijagnostiku i liječenje”, kazao je ministar.

U bh. entitetu Republika Srpska registrovano je 13 novih slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u RS.

Šeranić je pojasnio da je jedan test ponovljen, te da je on bio pozitivan, ali da je 13 novih slučajeva.

Time je ukupan broj zaraženih u Republici Srpskoj povećan na 104, a u Federaciji BiH ih je 46, što je ukupno 150 na prostoru BiH.

On je naveo da je među osobama kod kojih je potvrđeno da su pozitivne na virus korona šest iz Banjaluke, tri iz Kozarske Dubice, dvije iz Broda, te po jedna iz Laktaša i Teslića.

Ministar je rekao da je jedan hirurg iz Banjaluke zaražen virusom, ali da se on zarazio izvan UKC-a.

Na virus korona ukupno je testiran 41 uzorak.

“Karantin u Gradiškoj prošlo je 46 osoba, 45 je bilo dobrog zdravstvenog stanja i danas će biti upućeni lokalnom zajednicama, jedna osoba je upućena u bolnicu u Gradišku”, rekao je Šeranić.

Dodao je da je naredni korak stavljanje u potpunu funkciju karantina u Brodu i Šamcu.

“Preporučeno je svima da nose maske, a sljedeća stvar je podizanje nivoa za dijagnostiku i liječenje”, kazao je ministar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo