Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Rat u Ukrajini: Žestoke borbe oko Kijeva

Nemojte propustiti

Ukrajinska Pravda navodi kako je vojska uništila most na periferiji Kijeva, kako bi spriječili ruske tenkove da napreduju dalje u grad.

Glavni grad Ukrajine Kijev je bio meta i jutros prije zore, a Rusija je i danas nastavila svoj vojni napad na državu.

“Udari na Kijev krstarećim ili balističkim projektilima su nastavljeni”, rekao je Anton Geraščenko, savjetnik šefa Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine dok se stanovništvo grada pripremalo za još ruskih vojnih akcija.

Tim CNN-a na terenu izvijestio je da je čuo dvije velike eksplozije u centru Kijeva i treću jaku eksploziju u daljini. Na slikama se vidi kako stambeni blok gori, ali uzrok požara nije jasan.

Ukrajinska Pravda navodi kako je vojska uništila most na periferiji Kijeva, kako bi spriječili ruske tenkove da napreduju dalje u grad.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine pripisao je eksploziju nad Kijevom ukrajinskom proturaketnom sistemu koji je oborio ruski projektil. Tu tvrdnju pak nije bilo moguće provjeriti.

Činilo se da ruske snage okružuju grad i izgleda da su spremne da uđu, rekao je zamjenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova za CNN u četvrtak.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Rusija: Prisiljeni smo krenuti u vojnu odmazdu prema Finskoj

Ova baltička zemlja donijela je odluku za koju se sedmicama nagađalo da će je donijeti. Rusija će biti prisiljena djelovati...

Možda vas zanima i ovo