Petak, 29 rujna, 2023

Rat u Ukrajini: Žestoke borbe oko Kijeva

Preporučeno

Ukrajinska Pravda navodi kako je vojska uništila most na periferiji Kijeva, kako bi spriječili ruske tenkove da napreduju dalje u grad.

Glavni grad Ukrajine Kijev je bio meta i jutros prije zore, a Rusija je i danas nastavila svoj vojni napad na državu.

“Udari na Kijev krstarećim ili balističkim projektilima su nastavljeni”, rekao je Anton Geraščenko, savjetnik šefa Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine dok se stanovništvo grada pripremalo za još ruskih vojnih akcija.

Upravo se čita:  Premijer Nikišić razgovarao sa novim rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH

Tim CNN-a na terenu izvijestio je da je čuo dvije velike eksplozije u centru Kijeva i treću jaku eksploziju u daljini. Na slikama se vidi kako stambeni blok gori, ali uzrok požara nije jasan.

Ukrajinska Pravda navodi kako je vojska uništila most na periferiji Kijeva, kako bi spriječili ruske tenkove da napreduju dalje u grad.

Upravo se čita:  Još jedna tragedija u BiH: U sudaru s autobusom poginuo 19-godišnji vozač "passata"

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine pripisao je eksploziju nad Kijevom ukrajinskom proturaketnom sistemu koji je oborio ruski projektil. Tu tvrdnju pak nije bilo moguće provjeriti.

Činilo se da ruske snage okružuju grad i izgleda da su spremne da uđu, rekao je zamjenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova za CNN u četvrtak.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo