Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ratko Mladić: Živ sam, majke mi

Nemojte propustiti

Darko Mladić dodaje da je njegov otac na ovu vijest reagovao šalom, i da se nije posebno uzbuđivao, niti je dalje komentarisao.

Osuđeni ratni zločinac i bišvi komadant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas je na vijest o svojoj navodnoj smrti reagovao šaljivo i nije se mnogo oko toga uzbudio, kaže za Tanjug njegov sin Darko, koji je telefonom s njim razgovarao oko 15 sati.

“Živ sam, majke mi”, rekao je Ratko Mladić svom sinu u telefonskom razgovoru, nakon što je prekinuo posjetu advokata u pritvorskoj jedinici, da bi se javio porodici i dematnovao netačne informacije, prenosi Tanjug.

Darko Mladić dodaje da je njegov otac na ovu vijest reagovao šalom, i da se nije posebno uzbuđivao, niti je dalje komentarisao.

Podsjetimo, informacija o smrti Ratka Mladića objavljena je na lažnom Twitter nalogu ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković i prijeneli su je brojni mediji u BiH i regionu.

U međuvremenu je demantovana, a pretpostavlja se da je lažni nalog na Twiteeru otvorio izvjesni novinar iz Italije Tomazo Debenedeti, koji je napisao ovu lažnu vijest.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo