Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Ravnogorci prodefilovali Višegradom

Nemojte propustiti

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad Bilal Memišević jučer je istakao da se u vrijeme sječe Badnjaka u šest sati i 15 minuta u Višegradu rafalno pucalo iz vatrenog oružja

Sinoć su pripadnici Ravnogorskog pokreta Višegrad u koloni vozila prošli ulicama Višegrada, noseći zastave i četnička obilježja. Kako javljaju lokalni portali kolona je prošla i zaputila se u pravcu Draževine gdje su proslavili paljenje Badnjaka kod manastira SV. Nikolaja.

Ranije jučer za Balkansku istraživačku mrežu oglasio se Miro Jeremić, član ovog udruženja ističući kako masovnog i zvaničnog okupljanja pripadnika Ravnogorskog pokreta u Višegradu za Badnji dan neće biti.

Naveo je da će nekolicina osoba “odnijet Badnjak radi tradicije”, ali da neće biti masovnog okupljanja.

Policija u Višegradu istakla je da njima nije prijavljeno okupljanje.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad Bilal Memišević jučer je istakao da se u vrijeme sječe Badnjaka u šest sati i 15 minuta u Višegradu rafalno pucalo iz vatrenog oružja, dodajući kako je primijetio i ikonografiju četničkog Ravnogorskog pokreta.

Birn podsjeća, kako su obilježavanje vjerskog praznika Božića vožnjom i puštanjem pjesama kroz Potočare, Bratunac i Višegrad na Badnje veče 2020. povratnici ranije ocijenili kao širenje nacionalističkih ideja što je kod njih izazvalo strah.

Državno tužilaštvo formiralo je predmet o ovom događaju.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo