Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Različiti načini korištenja limuna na kosi

Nemojte propustiti

Korištenje limuna za beauty tretmane je praksa koja se koristi od davnina. Ukoliko mislite da se limun može koristiti samo na koži, varate se.

Ilustracija
Ilustracija

Čak i kada je u pitanju vaša kosa, limun ima mnoge prednosti. Međutim, morate biti sigurni da koristite limun na pravi način i u pravom omjeru. Postoje mnoge maske za kosu u kojima možete koristiti sok od limuna za liječenje problema sa kosom. Također možete koristiti limun za kosu kao izbjeljivač. Ovdje su neki jednostavni i učinkoviti načini kako koristiti limun kada je u pitanju njega kose…

Limun i so
Uzmite krišku limuna i umočite je u so. Sada trljajte vlasište s ovom slanom kriškom limuna. Limun je najbolje moguće rješenje za probleme peruti. To je prirodno i ne uzrokuje nikakvu iritaciju vlasišta. Ako imate masno tjeme sa peruti, onda možete isprobati ovaj način korištenja limuna.

Limun i kokosova voda
Pomiješajte jednake količine soka od limuna i kokosove vode. Sada primijenite ovu smjesu na kosu i vlasište. To je prirodni lijek za probleme sa opadanjem kose. Limun i kokosov ekstrakt će nahraniti kosu od korijena.

Limun deo za kosu
Ponekad vaša kosa može imati loš miris nakon nekih tretmana kose. Naprimjer, ako ste primijenili masku za kosu, onda se vaša kosa može osjetiti na miris jaja. Kako bi riješili taj problem, možete napraviti prirodni dezodorans u obliku limuna. Kuhajte limun (s korom) u jednom litru vode dok se u potpunosti ne otopi. Nakon toga u ovu smjesu dodajte jednu kašiku ružine vode. Naspite smjesu u bocu i ostavite u frižider. Možete nanijeti sprej na kosu svaki put kad se idete van ili osjećate da vaša kosa ima neugodan miris.

Limun kao izbjeljivač
Istisnite četiri limuna u zdjelu. Nanesite ovaj limunov sok na kosu, a zatim primijenite neku hidratantnu kremu. Nakon toga izađite na sunce i dopustiti svjetlu da pada na kosu. Ako sjedite na suncu 15 minuta, primijetit ćete da je vaša boja kose svjetlija. Limun je jedan od najboljih prirodnih izbjeljivača koji vam je dostupan.

(Ljepota.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo