Subota, 1 travnja, 2023

Razočarana vozačica: “Policija me kaznila sa 130 eura jer su mislili da koristim telefon a ja sam ručala pitu”

Nemojte propustiti

– Ja ću pisati i ministarstvu, jer jednostavno ne mogu prihvatiti kaznu koju sam morala platiti, a koju nisam uopće skrivila – porucila je razočarana vozačica

Redakciji portala Regional Express pristigao je mail razočarane čitateljice (R.R.) koja je ispričala svoju priču koja joj se dogodila jučer u Puli na cesti kod Verudele (Republika Hrvatska).

Naime, čitateljicu su zaustavile tri policajke te su je kako ona kaže “njihovom pogrešnom procjenom kaznile novčanom kaznom od 130€”.

U nastavku pročitajte njezino razočaravajuće iskustvo s pulskim prometnim policajkama.

“Naime, na relaciji Verudela-Krležina ulica, sam propisno vozila, jer znam da često tu znaju stajati policajci zbog mjerenja brzine, međutim, mene su kaznili zbog “mobitela”, kojeg uopće nisam imala u rukama, već sam u tom trenutku dok sam vozila jela (dugačku štangicu, da ju nazovem “pita”). Kako živim u Krležinoj ulici, one su zamnom vozile do parkirališta, di su onda i upalile rotaciona svjetla, te mi u tom trenutku ništa nije bilo jasno, jer znam da nisam vozila brzo.

Nakon šta su mi provjerili vozačku, jedna od njih tri mi je rekla da su me zaustavile, jer je jedna od kolegica vidjela da držim mobitel u rukama. Sva začuđena sam rekla da nisam imala mobitel, već sam u rukama imala pitu, koju je i vidjela da stoji na suvozačevom mjestu i rekla sam joj da mobitel uopće nije pored mene. Na to je malo zastala i pozvala je tu drugu koja je “vidjela mobitel” da dođe da vidi da je to bila pita, međutim ona je stajala pri svome da je to ipak bio mobitel i otišla sjesti u svoj auto iz kojeg više nije izlazila. Ja sam uporno pokušavala dokazati da sam jela i da nikada ne koristim mobitel dok vozim, medjutim, ona je vjerovala svojoj kolegici. U šoku i van sebe, nisam mogla vjerovati šta mi se događa i ne mogu ni dalje da vjerujem zbog čega su me kaznile… zbog pite!!! Rekla sam im “Ne znam da li da se smijem ili da plačem i da njena kolegica očigledno ne vidi dobro”!

Pisala sam i načelniku Pulske policije, da zna, kako njegove djelatnice “rade svoj posao”. U dogovoru sa odvjetnikom sam ipak teška srca platila tu kaznu u pola cijene, jer je rekao da iz iskustva zna, da oni većinom dobiju slučaj na sudu, te da je za mene bolje da tu kaznu i platim. Zato sam Vas ovim putem htjela zamoliti da obavijestite građane Pule, da znaju kakve policajke paradiraju ovim gradom i kažnjavaju ljude njihovim pogrešnim procjenama.

Ja ću pisati i ministarstvu, jer jednostavno ne mogu prihvatiti kaznu koju sam morala platiti, a koju nisam uopće skrivila.

Smatram da bi se saznanjem mog slučaja, mogli drugi bolje pripaziti šta rade u vožnji, jer izgleda da u rukama ne smijemo imati ništa drugo, osim volana”, kaže vozačica za Regional Express.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo