Utorak, 18 siječnja, 2022

Razočarani medicinar Jasmin Selmanović: Iskoristili me za koronu, pa otpustili iako sam bio zaražen

Autor:Nova.rs

Nemojte propustiti

SRBIJA – Jedan od 12 radnika koji su ostali bez posla je i Jasmin Selmanović, medicinski radnik koji je dugo godina radio u Domu Zdravlja Sjenica, u ambulantama širom Pešterske visoravni, i za kojeg mnogi u Sjenici imaju samo reči hvale. 

Dvanaest medicinskih radnika iz Sjenice ostalo je bez posla, nakon što je epidemija virusa korona stavljena pod kontrolu. Za otkaze su saznali u poslednjih nekoliko dana, iako su oni stupili na snagu još 18. avgusta. Među otpuštenima je i Jasmin Selmanović, koji je ispričao da se osjeća iskorišteno.

Obećanje koje je ministar zdravstva Srbije Zlatibor Ločar dao medicinarima Sandžaka, prilikom posjete Novom Pazaru, palo je u vodu, kada je dvanaestoro sjeničkih medicinskih radnika ostalo bez posla, nakon tri mjeseca borbe protiv koronavirusa.

Lončar je obećao zaposlenje mnogim ljekarima u ovim gradovima, pa je tako u Domu zdravlja Sjenica zaposleno 12 ljekara, na određeno vrijeme. Tada im je rukovodstvo bolnice obećalo da će biti zaposleni na neodređen vremenski period ili da će im se ugovori produžavati na svaka tri mjeseca.

Međutim, u petak je na sastanku sa direktorom ove institucije Altanom Hamidovićem, dvanaestoro medicinara zvanično obavješteno da su otpušteni. Riješenja o otkazu su, da stvar bude još gora, stupila na snagu još 19.08.2020. Potpisao ih je direktor Zdravstvenog centra u Užicu Miloš Božović, pod čijom je ingerencijom Dom Zdravlja u Sjenici.

Jedan od 12 radnika koji su ostali bez posla je i Jasmin Selmanović, medicinski radnik koji je dugo godina radio u Domu Zdravlja Sjenica, u ambulantama širom Pešterske visoravni, i za kojeg mnogi u Sjenici imaju samo reči hvale. Jasmin kaže da ga nije iznenadio ovakav gest – ne samo ustanove za koju je radio, već i države Srbije.

“Ja sam i prije tog obećanja govorio kolegama da ćemo biti izrađeni i da ćemo nakon prvih tri mjeseca dobiti otkaze, što se i desilo. Obećano nam je da ćemo dobit posao na neodređeno, a to je obična laž”, rekao je Selmanović prenosi Nova.rs

On dodaje da su ih iskroristili na tri mjeseca.

“Lično sam bio u pratnji oko 30 covid pacijenata i sam sam poslije obolio. Rizikovao svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Imao sam u toku jednog mjeseca 29 prekovremenih sati rada za vreme drugog pika”, rekao je Selmanović.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo