Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Razočaranje za sve koji planiraju ljetovati u Crnoj Gori: Na snagu stupile nove mjere – ulazak u ugostiteljske objekte moguć uz jednu od četiri potvrde

Nemojte propustiti

Od lica koja imaju do 18 godina ne zahtijeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove.

U restorane, kafiće, noćne klubove i diskoteke u Crnoj Gori i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, od danas do 20. augusta bit će moguće ući samo uz najmanje jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne Covid potvrde, jedna je od novih mjera koje je danas usvojila Vlada Crne Gore.

Prvi dokaz je da je osoba u cijelosti vakcinisana ili da je primila prvu dozu vakcine, drugi je da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72 sata, treći da je preboljela Covid i da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR testa, a četvrti dokaz je negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Jedan od ovih uslova moraju da ispunjavaju svi zaposleni u ugostiteljstvu.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi su da odrede lice koje će kontrolisati posjedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Od lica koja imaju do 18 godina ne zahtijeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uslova.

Pod istim uslovima omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da se iskontrolišu na ograničenom prostoru putem Nacionalne Covid potvrde odgađaju se do 20. augusta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo