Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Reagovala i Ceca: Arkanova udovica komentirala mladog pjevača iz BiH Sadika Hasanovića

Nemojte propustiti

Cijela estrada je komentirala ovaj slučaj a oglasila se i pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, udovica ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Ne smiruje se bura koju su izazvali mediji u Srbiji u vezi mladog Bosanca Sadika Hasanovića koji se takmičio u muzičkom šouu Zvezde Granda.

Nedugo nakon finalne večeri, mediji u Srbiji su napali mladog Sadika jer je “poštovalac lika i djela Nasera Orića” te zbog navodnog snimka na kojem s “ocem pjeva pjesme a koje pozivaju na klanje Srba”.

Cijela estrada je komentirala ovaj slučaj a oglasila se i Svetlana Ceca Ražnatović, udovica ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

– Ne gledam “Zvezde Granda”, ali ne podržavam nasilje ni prema kome, ni prema čemu. Nebitna je rasa, nacionalnost ili vjeroispovijest. Nikad i nisam, niti ću. Svoje obožavam, ali tuđe izuzetno poštujem – kazala je Ceca.

Sadik Hasanović: Izložen velikom medijskom linču

Cecin muž, Željko Ražnatović Arkan je ozloglašeni ratni zločinac i osnivač Srpske dobrovoljačke garde (SDG), koja je počinila najsvirepije zločine u Hrvatskoj i BiH. Iako je riječ o ratnom zločincu, Arkana i njegovu paravojnu jedinicu “Arkanovi tigrovi” u Srbiji, uglavnom, smatraju herojima. Željko Ražnatović je nakon rata bio umiješan u srbijansko kriminalno podzemlje, koje ga je kasnije i ubilo, upućeni smatraju, prema nalogu njegovih sponzora koje je uplašilo suđenje u Hagu pa su poduzeli sve da ga ušutkaju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Još jedna nagodba u predmetu ‘Zadruga’, oduzeto pola miliona maraka

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba firmi “G-Call Centar” i “Best&Team” vršio nezakonite uplate na račun agencija...

Možda vas zanima i ovo