Petak, 24 rujna, 2021

Reagovao i Aleksandar Vučić: Srbija neće podržati nikakve odluke o smjeni Milorada Dodika

Nemojte propustiti

Vučić je rekao i kako je bezbroj puta pokušao da pokrene važan dijalog između Srba i Bošnjaka.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je inicijativa za smjenu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika opasan presedan.

“Ako traže smjenu Milorada Dodika rade se o veoma opasnom presedanu, tako bi se ispunila volja jednog naroda nauštrb interesa drugog, ali neće biti takvih odluka, a ako ih bude, Srbija to neće podržati, niko to neće prihvatiti, ne prihvatamo da neko umjesto naroda odlučuje. To je jako opasno, da nemam riječi. Zamislite da je Dodik to tražio od njih. Ne treba nam rušenje integriteta ni Srbije ni BiH, ali kad neko misli da će međunarodni faktor da riješi probleme, onda dolazimo do pitanja na koje nije lako dati odgovor”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i kako je bezbroj puta pokušao da pokrene važan dijalog između Srba i Bošnjaka.

– Mi moramo da razmišljamo o budućnosti, da se poštujemo. Teško je racionalno razmatrati jer će oni uvijek da potegnu argument Srebrenice. Ali treba graditi puteve, nama je cilj da se povežemo autoputevima, ali nema odgovora na to – kazao je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo