Subota, 23 siječnja, 2021

Reakcija iz Njemačke nakon pojave mutiranog oblika korone u Velikoj Britaniji

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Nakon izjave Bakira Izetbegovića o srpskom narodu: Žestoke reakcije iz BiH i regije, oglasio se i OHR

Nakon gostovanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Dnevniku D Federalne televizije, u kojem je govorio o Miloradu Dodiku i...

U BiH upaljen narandžasti i žuti meteoalarm: Olujni udari, obilne padavine, a stiže i novi snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina očekuje se na području Hercegovine, zapada i...

Cristian Schwarz-Schilling: Njemačka preuzima inicijativu u BiH, ne bi ni pokrenula sve to da misli kako sve treba ostati isto

Njemačka je 20. januara obznanila zvanično kandidaturu bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta za visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini....

Federalno ministarstvo zdravstva o nabavci vakcina

Federalno ministarstvo zdravstva podsjeća da je 251. sjednici Vlade Federacije BiH održanoj 14.1.2021. godine prihvaćen Plan vakcinacije protiv COVID-19...

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopćila je da je u kontaktu sa britanskim vlastima i da pomno prati slučaj pojave mutiranog oblika virusa koji se znatno brže širi u nekim dijelovima Velike Britanije.

Nakon Holandije i Belgije, zvanični Berlin također je najavio moguću zabranu avionskih letova iz Velike Britanije u kojoj je otkriven mutirani oblik koronavirusa koji se veoma brzo prenosi.

Neimenovani visoki zvaničnik njemačke vlade kazao je za Njemačku novinsku agenciju (DPA) da kabinet razmatra zabranu letova iz Velike Britanije i da je to ozbiljna opcija, prenosi Anadolija.

Isti izvor javlja da je Njemačka kao predsjedatelj Evropskom unijom u kontaktu sa partnerima i pomno prati situaciju.

Kako bi smanjila rizik od dolaska nove vrste koronavirusa, Holandija je od danas do kraja ove godine zabranila sve avionske letove ka Velikoj Britaniji.

Isto su jutros učinile i vlasti Belgije. Premijer te zemlje Alexander De Croo danas je kazao kako uvodi hitnu mjeru 24-satne zabrane letova i željezničkih linija iz Velike Britanije, a kako će o daljim potezima odlučiti shodno situaciji na terenu.

”Mnogo je pitanja u vezi s tom mutacijom koronavirusa, uključujući i pitanje da li je on već stigao u unutrašnjost Evrope”, kazao je belgijski premijer.

Britanski premijer Boris Johnson sinoć je najavio nove restriktivne mjere u toj zemlji i saopćio da je u Engleskoj zabilježena mutirana vrsta koronavirusa koja je potencijalno smrtonosnija i do 70 posto se brže prenosi od prethodne vrste koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopćila je da je u kontaktu sa britanskim vlastima i da pomno prati slučaj pojave mutiranog oblika koronavirusa koji se znatno brže širi u nekim dijelovima Velike Britanije.

”SZO će obavijestiti svih 194 zemlje članice čim bude imao nova saznanja o karakteristikama nove vrste koronavirusa”, navodi se u saopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ilić poručio Dodiku: “Srpski narod ne može predstavljati lažni patriota i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, u ime budućnosti naše djece i...

Dragutin Ilić smatra da Dodiku nije bila dovoljna afera s ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom...

Možda vas zanima i ovo