Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Reakcija iz SDA na Čubrilovićev poziv: “Može ali… Parlamentarna skupština BiH je prvo mjesto gdje se trebaju obratiti Izetbegović, Dodik i Čović”

Nemojte propustiti

Osmanović ističe da se nakon deblokade Parlarmentarne skupštine BiH može razgovarati o obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potpredsjednik SDA, Adil Osmanović, osvrnuo se na današnje pismo upućeno lideru ove stranke, Bakiru Izetbegoviću, u kojem je on pozvan da se 1. februara obrati na posebnoj sjednici NSRS-a.

Osmanović ističe da je Parlamentarna skupština BiH prvo mjesto gdje se trebaju obratiti Izetbegović, Dodik i Čović.

– Prvo mjesto za obraćanje Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića je Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, a ono što treba učiniti je deblokada PS BiH, rekao je Osmanović, u izjavi za N1.

Ističe da se nakon deblokade Parlarmentarne skupštine BiH može razgovarati o obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U svom obraćanju Osmanović je zaključio kako NSRS, prije toga, mora povući antiustavne zakone i zaključke koje je ranije donijela.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Turković u Briselu: Kandidatski status za BiH posljednja je šansa da se spasimo od efekta prelijevanja sukoba

Tokom današnjeg zasjedanja Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, ministri vanjskih poslova država Zapadnog Balkana su razmijenili mišljenja sa...

Možda vas zanima i ovo