Subota, 1 listopada, 2022

Reakcija Milorada Dodika na izjavu američkog ambasadora: “Oni misle da mogu uređivati svijet”

Nemojte propustiti

On kaže da se kandiduje na izborima jer narodu nudi ideju slobode i države, što, kako je naveo, stalno osporavaju zemlje Zapada.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da nije svijet ono što određuju SAD i Evropa.

“Oni misle da mogu uređivati svijet, što je prošlo”, rekao je Dodik novinarima u Stričićima na Manjači upitan da prokomentariše posljednje izjave ambasadora SAD-a u BiH Michaela Murphyja.

Dodik je istakao da Zapad treba uvažavati.

“Međutim, veoma je pokvareno od takvih da govore neke stvari. Izmišljaju neke sankcije i da se ne kandidujem ali neka SAD vode računa o svojim izborima”, rekao je Dodik.

On kaže da se kandiduje na izborima jer narodu nudi ideju slobode i države, što, kako je naveo, stalno osporavaju zemlje Zapada.

“Pokušavaju sankcionisanjem, osporavanjem, podmetanjem, ali i nekada bombardovanjem osiromašenim uranijumom da to spriječe. Naravno da to neće moći”, zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine .

Ambasador Murphy je u nedavnom intervjuu za Radio Slobodne Evrope rekao, između ostalog, da su Sjedinjene Države spremne da koriste sredstva koja su im na raspolaganju da brane teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter BiH, što uključuje i sankcije. Dodao je kako SAD neće BiH ostaviti Rusiji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo