Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Reakcija ministrice Bogunić na postove i slike učiteljice Dijane Pelidije

Nemojte propustiti

Bogunić ističe da je Ministarstvo jutros poslalo dopis Osnovnoj školi da se izjasne o tom slučaju te da donesu zaključke.

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić osudila je danas postove na društvenim mrežama učiteljice Osnovne škole “Čengić Vila I” Dijane Pelidije, nazvavši ih skandaloznim.

Bogunić smatra kako svaki učitelj ima posebnu odgovornost u svom poslu te da mora djelovati u skladu sa etičkim normama. Istakla je da je Ministarstvo jutros poslalo dopis Osnovnoj školi da se izjasne o tom slučaju te da donesu zaključke.

– Šokirana sam i nisam to očekivala od učiteljice koju poznajem i koja se nikada nije tako ponašala – naglasila je ministrica Bogunić te dodala da je škola ta koja može otpustiti ili primiti nekoga u radni odnos, a ne Ministarstvo.

Podsjetimo, učiteljica Dijana Peldija je u svoju odbranu kazala kako su postovi izvučeni iz konteksta i da je sve pogrešeno prikazano.

Poručila je da ne mrzi nikog, te da i sama potiče iz bošnjače porodice.

– Otac mi je ranjavan dva puta u toku agresije na BiH. Bila sam dijete opkoljenog Sarajeva i provela sam rat u Aerodromskom naselju, na Dobrinji, u Hrasnom i na Marijin Dvoru. Majka mi je pokrivena i dva puta je obavila Ummru. Ne bi trebalo zanimati nikoga kakva je moja porodica, ali pošto svi danas „znaju“ kakva sam ja, evo prilike da me upoznaju barem malo. Supruga sam i majka. Moje dijete maksuz svoje nane posjećuje svaki bajram u posebno pripremljenoj haljinici i čeka svoje poklone i bajrambanku. Radim kao pedagog u produženom boravku – poručila je, između ostalog, Pelidija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo