Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Reakcija ministrice Turković na ”uništavanje zastave Evropske unije” u Sarajevu

Nemojte propustiti

Ministrica Turković je poručila da očekuje od nadležnih istražnih organa u Bosni i Hercegovini da što prije rasvijetle ovaj nemili događaj

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, danas je, 31. januara 2021. godine, osudila vandalski čin koji se sinoć dogodio u centru Sarajeva.

“Osuđujem uništavanje zastave Evropske unije na zgradi Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu. Ovaj vandalski čin kojeg su počinili pojedinci za nas je neprihvatljiv, ne predstavlja stav većine građana naše zemlje i za njega nema mjesta u Bosni i Hercegovini. Naše čvrsto i strateško opredjeljenje je članstvo u Evropskoj uniji, ali i unapređenje izgradnje dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom na bazi uvažavanja i razumijevanja. Očekujem od nadležnih istražnih organa u Bosni i Hercegovini da što prije rasvijetle ovaj nemili događaj”, kazala je ministrica Turković.

Podsjećamo, nepoznate osobe oštetile su sinoć jarbol na zgradi Hrvatske ambasade u Sarajevu oštetivši jednu od istaknutih zastava, potvrđeno je jutros za N1 iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili pripadnici sarajevske policije, a potraga za osobama koje su pričinile materijalnu štetu još uvijek je u toku.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo