Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Reakcija nakon prijetnji Ambasade Rusije u BiH: “Opasno uslovljavanje i ucjenjivanje BiH, neophodno suzbijanje ruskog utjecaja…”

Nemojte propustiti

– Ovakvo opasno uslovljavanje i ucjenjivanje BiH na polju njenih vanjskopolitičkih kretanja traži, također, i hitnu reviziju naših odnosa s Rusijom – poručuju iz Naše stranke.

Povodom saopštenja Ambasade Rusije, u kojem se približavanje BiH NATO savezu naziva neprijateljskim činom te se upozorava na reakciju Rusije, reagovala je Naša stranka.

„Saopštenje Ambasade Rusije treba nas motivirati na što brže i odlučnije krupne korake ka NATO savezu. Njihova prijetnja da će ‘praktično približavanje’ BiH NATO-u smatrati neprijateljskim činom govori da upravo Rusija radi ono za šta optužuje NATO: slabi regionalnu bezbjednost i stabilnost te generiše psihologiju rata. Mi nećemo, zajedno sa Srbijom, ostati pusto rusko ostrvo u srcu Evrope koje služi samo liječenju njihovih geopolitičkih frustracija.

Za Bosnu i Hercegovinu članstvo u NATO savezu znači dugotrajan i stabilan mir, koji Rusija ovim, ali i drugim istupima, narušava. Ovakvo opasno uslovljavanje i ucjenjivanje BiH na polju njenih vanjskopolitičkih kretanja traži, također, i hitnu reviziju naših odnosa s Rusijom. Također, zadatak koji je pred nama, ali i pred dijelom međunarodne zajednice (SAD-om, EU te svim članicama PIC-a osim Rusije) jeste osmišljavanje i hitna provedba obuhvatne strategije na suzbijanju ruskog utjecaja u BiH.“

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo