Srijeda, 20 listopada, 2021

Realni planovi ili puste želje: RS namjerava graditi tvornicu kiseonika, poznato i gdje

Nemojte propustiti

Ovaj projekat Nenad Stevandić je ocijenio značajnim kako se ne bi zavisilo ni od kakvih carinskih i drugih komplikacija ili političkih igara.

Pogon za proizvodnju medicinskog kiseonika u Republici Srpskoj najvjerovatnije biće stacioniran u Banjoj Luci ili Bijeljini, pišu Nezavisne novine.

List navodi, pozivajući se na neimenovani izvor, da je za ova projekat zainteresovana ozbiljna kompanija iz Srbije koja tamo već ima dva pogona.

– Predstavnici te firme će do kraja ove nedjelje doći u Banju Luku gdje bi trebalo da bude održan sastanak u Vladi, naveo je sagovornik Nezavisnih.

Zamjenik direktora UKC-a Republike Srpske Nenad Stevandić potvrdio je prije nekoliko dana da je Vlada, na inicijativu Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba, dobila zahtjev da se stvore pretpostavke za proizvodnju medicinskog kiseonika u RS-u.

Taj projekat Stevandić je ocijenio značajnim kako se ne bi zavisilo ni od kakvih carinskih i drugih komplikacija ili političkih igara.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da kiseonika imaju samo do danas.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo