Petak, 22 listopada, 2021

Redukcija vode bit će na cijelom području Sarajeva

Nemojte propustiti

U većem dijelu Sarajeva tokom večernjih sati od ponoći do 05.00 sati dolazit će do obustave isporuke vode kako bi se rezervoari dopunili te da bi građani tokom dana mogli imati redovnu isporuku vode, rečeno je danas Agenciji FENA u KJKP “Vodovod i kanalizacija”.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Iako je iz ovog preduzeća kontinuirano upozoravano da građani reducirano koriste vodu kako ne bi bio redukcija, voda se i dalje koristi za zalijevanje bašti, pranje automobila ili ćilima, kažu u ovom preduzeću.

Potrošnja vode u ovim vrelim ljetnim danima je velika te iz “Vodovoda i kanalizacije” podsjećaju da će redukcija biti na cijelom području Sarajeva.

Tokom dana, za sada, nije bilo obustave isporuke vode.

Inače, prijepodne je u cijeloj Bosni i Hercegovini bilo sunčano, a temperature zraka u Sarajevu izmjerena u 11 sati iznosila je 28 stepeni Celzijusa, a BiH, prema prognozama, i u narednim danima očekuju visoke temperature zraka.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo