Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Region bez finala 58. Eurosonga

Nemojte propustiti

U Malme Areni održana je prva polufinalna večer 58. Eurosonga, a samo deset od 16 predstavnika, koliko ih je večeras nastupilo, osiguralo je kartu za nastup u finalu koje će biti održano u subotu, 18. maja.
Stručni žiri i publika odlučili su da u veliko finale idu: Moldavija, Litvanija, Irska, Estonija, Bjelorusija, Danska, Rusija, Belgija, Ukrajina i Holandija.

-Eurosong_2013_537851928Četiri države bivše Jugoslavije koje su sinoć nastupile, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Srbija, nisu izborile nastavak takmičenja.

Kao što je već poznato, Bosna i Hercegovina ove godine nema svog predstavnika, pa je tako takmičenje za najbolju pjesmu Evrope u našoj zemlji u sjeni.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

U drugoj polufinalnoj večeri, koja će biti održana u četvrtak, 16. maja, kartu za veliko subotnje finale tražit će predstavnici Latvije, San Marina, Makedonije, Azerbejdžana, Finske, Malte, Bugarske, Islanda, Grčke, Izraela, Armenije, Mađarske, Norveške, Albanije, Gruzije, Švicarske te Rumunije.

Pravo direktnog prolaska u finale imaju predstavnici “velike petorke” – Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Španija, Italija i predstavnik zemlje domaćina Eurosonga – Švedska u kojoj se, inače, po peti put održava ovo veliko takmičenje, a po drugi put u Malmeu.

Ovogodišnji slogan „Eurosonga glasi “Mi smo jedno” (We are the one), ukazujući na bogatstvo različitih kultura koje se prepliću u Švedskoj, želju za jedinstvom i slaganjem među narodima, a zaštitni znak ovogodišnjeg takmičenja je leptir.
(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo