Nedjelja, 18 travnja, 2021

Ovo je 4-godišnji dječak kojeg su usmrtili vlasnički psi u dvorištu: Majka podijelila sliku sa njegovog rođendana samo nekoliko sati prije tragedije

Nemojte propustiti

SRBIJA – Fotografija je na Fejsbuku postavljena nekoliko sati prije tragedije, a brojni prijatelji čestitali su mališanu rođendan.

Dječak D. B. (4) kojeg su jučer nasmrt izujedali vlasnički psi u dvorištu porodične kuće u Senti u Srbiji, preminuo je na svoj rođendan, piše “Blic”.

Do nezapamćene tragedije je došlo kada je dostavljač donio picu koju je majka mališana naručila za njegov rođendan. Majka je uzela dostavu i zamolila sina da zatvori vrata iza nje, a dva od tri psa su u tom trenutku istrčala iz boksa u dvorištu i nasrnula na dijete.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Pomahnitali psi počeli su da ujedaju dijete po tijelu, a nesretna žena pokušala je da ga spase. Ona se borila sa dogom i rotvajlerom kako bi spasila dijete i u tom hrvanju je i ona povrijeđena.

– Najlepši dan u godini! Srećan 4. rođendan, najlepše mamino! – napisala je majka koja nije ni slutila šta će se iste večeri dogoditi.

Foto: Facebook

Fotografija je na Fejsbuku postavljena nekoliko sati prije tragedije, a brojni prijatelji čestitali su mališanu rođendan.

Majka je uspjela je da otrgne dijete iz čeljusti životinja i pozove Hitnu pomoć, međutim mališan je podlegao stravičnim povredama.

U Senti je zavladao šok zbog nezapamćene tragedije.

Ispred porodične kuće, u kojoj je majka živela sama sa djetetom, nalaze se ekipe šintera koje su odvele pse koji su ubili dječaka. Psi će biti eutanazirani.

Istraga je u toku, a slučaj vodi Više javno tužilaštvo u Subotici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo