Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Regovao Dragan Čović: Šta Hrvati mogu očekivati sutra, kada je ispred ratnih zastava Armije BiH, hajke, pritisaka i prijetnji podlegao i OHR?!

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo što su sve hrvatske stranke prepoznale važnost trenutka i ujedinile se kroz Hrvatski narodni sabor u borbi za ustavnu jednakopravnost i legitimno predstavljanje.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović u četvrtak se sastao s vodstvom braniteljskih Udruga Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Sastanak je održan nakon stalnih ratnohuškačkih poruka, poziva na nasilje, koje se mogu čuti s organiziranih prosvjeda u Sarajevu, pod plaštom i u organizaciji svih bošnjačkih političkih stranaka, pozicije i opozicije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

“Poruke s prijetnjama koje su poslane na prosvjedima u Sarajevu, služe na čast svim bošnjačkim političarima, koji se nisu javno ogradili od istih, nego su bili dijelom njih. Što Hrvati mogu očekivati sutra, kada je ispred ratnih zastava Armije BiH, hajke, pritisaka i prijetnji podlegao i Ured visokog predstavnika (OHR) te donio ‘kompromisno rješenje’, opet, kao i svi prethodnici, na štetu Hrvata u BiH”, pita se vodstvo Udruga hrvatskih branitelja HVO-a.

“Osim mržnje, retoričke poruke koje čujemo iz svih medija, iz bošnjačkog političkog vodstva imaju jedan cilj – rat”, istaknuto je na sastanku.

“O zastrašujućim porukama i takozvanom prebrojavanju da i ne govorimo”, dodaje se.

“Prijete otvoreno, cijelom hrvatskom narodu i njegovim predstavnicima, želeći završiti ono što nisu prije mogli, uništiti Hrvate na političkoj, kulturnoj, gospodarskoj, vjerskoj i svakoj drugoj razini”, ocijenjeno je na sastanku.

Navedeno je kako aktualno uređenje BiH nije dobro, ali da ipak „uz sve razlike imamo i nešto zajedničko, nitko nije zadovoljan ovakvom BiH. Nezapamćena količina mržnje, poziv na nasilje i ratna retorika ugrožava državu BiH, za što su zaslužni bošnjaci, najbrojniji konstutivni narod u BiH”.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo što su sve hrvatske stranke prepoznale važnost trenutka i ujedinile se kroz Hrvatski narodni sabor u borbi za ustavnu jednakopravnost i legitimno predstavljanje.

“Danas će u zajedništvu hrvatski narod znati zastupati i braniti svoje vrijednosti, braniti ih dijalogom i vizijom moderno uređene BiH, članicom euroatlantskog saveza, napredne zemlje, u kojoj ćemo zadržavati mlade i njihove obitelji, a ne ih mijenjati robotima i robotikom”, zaključeno je.

Dodaje se, kako je sada posljednje vrijeme kad treba sjesti i dogovoriti što je dobro za sve u BiH i krenuti u budućnost, bez rata i prošlosti.

Vodstvo braniteljskih Udruga HVO-a na održanom sastanku podržalo je Čovića i njegovo kontinuirano nastojanje pri pronalasku kompromisnog i mirnog rješenja za budućnost BiH.

“Hrvati ne žele kroz ‘ulicu’ ostvarivati svoja prava. Ne podržavamo prosvjede. Želimo demokratskim putem i dijalogom tražiti rješenja za probleme hrvatskog naroda u našoj BiH, domovini tri ustavno jednakopravna i konstitutivna naroda”, istaknuli su.

Hrvatsko vijeće obrane, podsjetili su iz Udruga hrvatskih branitelja HVO-a, odlučujuće je doprinijelo očuvanju i obrani Bosne i Hercegovine. Politička stabilnost temelj je za vladavinu prava, gospodarski rast, demografsku obnovu i opći napredak BiH kao države i Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH.

Sugovornici su se složili kako je nužno što prije postići najširi politički i društveni konsenzus, te osigurati stabilnu političku klimu i institucionalni kapacitet za bržu provedbu svih nužnih reformi na putu prema EU-u i NATO-u. Osigurati puni suverenitet BiH kao nezavisne, cjelovite, stabilne države čije su institucije sposobne preuzeti odgovornost za državu i njezin suverenitet, stoji u priopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo